0545 192 63 00


Cilt Leke Tedavisi


Şanlıurfa cilt   leke tedavisi   hizmeti güzellik merkezimizde lazer cihazıyla yapılan ve yüzde yüz sonuç veren bir tedavidir. Şanlıurfa'da yaşayan ve lazerle leke tedavisi yaptırmak amacıyla güzellik salonumuza gelen hastalarda lekenin durumuna göre seans sayısı belirlenmekte, lekenin çok yaygın olması ve çok eski olması seans sayısının artmasına yol açmaktadır. Lazerle leke tedavisi seansları oldukça etkili olup çoğu zaman yüzde yüz sonuç vermekte ve leke tamamen geçmektedir.

Sivilce Tedavisi


Akne tedavisi    veya   sivilce tedavisi    Şanlıurfa güzellik salonumuzda özel kürler ve lazer cihazı yardımıyla yapılmaktadır. Şanlıurfa akne tedavisi hizmeti almak isteyen ve sivilce probleminden muzdarip olan özellikle ergenlik döneminde bulunan gençlere hizmet veriyoruz. Ancak akne tedavisi veya sivilce tedavisi ihtiyacı sadece gençlerde değil her yaştan kişilerde görülebilir.   Sivilce    veya   akne    sağlık açısından olduğu kadar estetik açıdan ciddi bir sorundur.   Ergenlik sivilceleri    iz bıraktığından ihmal edilmemelidir.

Akne nedir?

Akne (sivilce) nedir? Akne (sivilce) yüz, boyun, göğüs, sırt, omuz ve üst kollarda görülen, yağ kanallarını tutan bir hastalıktır. En sık ergenlik çağında görülmekle birlikte 20 ‘li yaşlarda ve hatta 40 ‘lı yaşlara kadar devam edebilir. Her zaman olmasa da akneli kişiler genellikle yağlı bir deriye sahiptir. Akne zamanla, ilerleyen yaşlarda iyileşebilir veya akneli dönem uzun sürebilir. Tedavi edilmeyen akneler skar denilen kalıcı, ciddi izler bırakabilir. Bu dönem içinde kişiye görüntü bozukluğu yaratarak can sıkar ve psikolojik olarak rahatsızlık verebilir. Bu yüzden bir dermatolog tarafından tedavi edilmesi uygundur.

Akne (sivilce) nasıl oluşur? Hem erkek hem de kadınlarda bulunan erkeklik hormonları ergenlik çağında yükselir ve derideki yağ bezlerini uyarır ve genişletir. Bu yağ bezleri, aknenin en sık görüldüğü alanlarda (yüz, göğüs, sırt) bulunur. Yağ kanalları folikül olarak adlandırılan kıl içeren kanallarla da bağlantılıdır. Yağ bezleri sebum olarak adlandırılan yağlı bir madde üretir. Sebum, deri üzerine deri yüzeyine açılan kıl folikülleri vasıtasıyla boşalır. Bu kıl foliküllerinin ağızları por olarak adlandırılır. Sebum yani yağ, kıl folikül kanalındaki hücrelerin dökülmesi ile birlikte kanalda yapışkan bir hale gelir. Böylece por tıkanmış olur. Bakteriler foliküldeki yağ ve hücrelerle beslenerek çoğalırlar. Bu bakteriler kimyasal maddeler salgılayarak burada bir reaksiyon yaratırlar ve folikül duvarı parçalanır. Sebum, bakteriler ve hücreler deri içine dağılarak kızarıklık şişme ve iltihap akıntısına neden olur. Nadiren akneler hormonal dengesizliğe de bağlı olabilir.


Akne (sivilce) tedavisinde sürme ilaçlar nasıl kullanılır? Yüzünüzü hafif bir temizleyici jel ile günde iki kez yıkayınız. Akne (Sivilce) ürünlerini sadece Akne (Sivilce) üzerlerine nokta halinde değil, tüm etkilenen alanlara yayarak uygulayın. 

Akne (sivilce) tedavisi sırasında ciltteki değişiklikler nelerdir? Akne (Sivilce) tedavi ilaçları, ilk 2-4 hafta kuruluk yaratabilir. Sivilceler artabilir. Zamanla cilt bu reaksiyonları göstermez. 

Akne (sivilce) tedavisinde nelere dikkat edilmelidir? Akne (Sivilce) tedavileri cildi inceltir ve hassaslaştırır. Bu nedenle Akne (Sivilce) tedavilerinde güneş lekesi oluşma riski artar. Bu nedenle, sabahları sivilceli ciltlere uygun, yağsız, en az 30 faktörlü güneşten koruyucu kullanılmalıdır. Güneşten koruyucular aynı zamanda cildi nemlendirerek cilt tahrişini engeller. Akne (Sivilce) ilaçlarının neden olduğu kuruluk ve tahrişi azaltmak için, akşamları cilt temizliğinden sonra yağsız bir nemlendirici kullanılmalıdır. 

Akne (sivilce) tedavisinde neler kullanmamalıyım? Yağlı kozmetikler, yağlı fondoten, yağlı krem ve yağlı güneşten koruyucular kullanılmamalıdır.

Akne (sivilce) tedavisinde iyileşmeler ne zaman görülür? İyileşme 2-4 ay arasında ortaya çıkar. Şiddetli tahrişlerde tedavi bırakılmalı, doktorunuzla görüşülmelidir. 

Web Tasarım: Sitenhazir